Conteaza pe un avocat de divort, si nu vei avea prea mult de suferit

Multe divorturi in zilele noastre se incheie cu scandal sau cu faliment, macar in cazul uneia dintre parti. Divorturile nu sunt niciodata comode, dar nu avem niciun motiv pentru care sa le facem si mai inconfortabile decat sunt deja.

Atunci cand sunt inclusi si copiii, situatia poate deveni chiar mai tensionata pentru ca intra in discutie si custodia lor, insa cei care trec prin aceasta situatie, trebuie sa fie cerebrali si sa faca tranzitia pentru acestia cat mai usoara. Atunci cand doi  adulti decid sa se desparta, cel mai indicat pas catre aceasta separatie este sa angajeze cate un avocat de divort pentru fiecare parte. Un bun avocat de divort va avea grija ca bunurile familiei sa fie distribuite corect, in functie de necesitati, si va avea grija ca cei mici sa nu fie traumatizati, custodia fiind unul dintre principalele subiecte de discutie intre parti.

De asemenea, un avocat de divort se ocupa de partajul bunurilor comune ale clientului sau. Va avea grija ca partea pe care el o reprezinta in instanta sa primeasca partea cea mai mare din bunuri. De cele mai multe ori este vorba despre casa, masina, conturi bancare, bijuterii, terenuri si alte bunuri de valoare pe care cei care divorteaza le-au obtinut pe perioada cat au fost casatoriti. Aceste bunuri dobandite impreuna sunt considerate bunuri comune, acestea fiind, in cazul unui divort, singurele care pot fi partajate. Orice alt bun, dobandit inainte de casatorie ramane al partii care l-a dobandit.

Copiii, insa, sunt alta problema. Un avocat de divort trebuie sa fie atent la ce isi doreste clientul pe care il reprezinta, dar, in acelasi timp, trebuie sa tina seama de faptul ca cei mici sunt cei mai vulnerabili in astfel de situatii, drept pentru care trebuie sa convinga instanta si parintii sa accepte ca acestia sa ramana in custodia parintelui care I poate oferi  tot ceea ce are nevoie.

Vedem peste tot prin presa tot felul de cazuri cu divorturi urate, interminabile, afundate in scanadaluri atat de mari, incat au devenit ridicule. Ceea ce nu ne dam seama de la inceput este suferinta copiilor implicate in aceste cazuri. Desi sunt cei mai mici ar trebui sa aiba cea mai mare importanta.

Un avocat de divort, onest si etic, stie acest lucru si va incerca faca ce este mai bun pentru ei, astfel incat sa nu pricliteze cu nimic traiul copiilor. Oricum, pentru a nu se ajunge aici, este recomandat sa fii atent cu cine te casatoresti, iar odata casatorit sa fii contient ca va trebui sa faci eforturi pentru ca aceasta sa functioneze in conditii optime.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s